Colombia

​​Colombia is de op drie na grootste koffieproducent van de wereld. Op de eerste plek staat Brazilië, daarna volgt Vietnam.​Colombia is het enige Zuid-Amerikaanse land met zowel havens aan de Atlantische als de Stille Oceaan. Dit is van onschatbare waarde voor de koffie-industrie (11 miljoen balan a 70 kg. Het economische belang van het koffiegewas voor ​Colombia is zodanig groot dat alle voertuigen die het land binnenkomen ontsmet worden om schadelijke bacteriën tegen te houden. Colombiaanse koffie groeit in de vochtige, gematigde uitlopers van de Andes, waar de combinaties van grote hoogte en een vochtig klimaat zorgt voor een bijzonder milde koffiesoort.

Bekende koffiesoorten: Medellin, Supremo, Bogotá en Excelso.

Over het algemeen smaakt de Colombiaanse koffie zoet, chocolade en een tin van noten. Hij heeft stevige body. Het melangeren met andere koffie soorten is eigenlijk zonde voor deze koffie, ze zullen weinig smaken toevoegen en zullen deze koffie eerder vertroebelen.

Deze koffie leent zich uitstekend voor alle zetmethoden en kan dus gebruikt worden als filterkoffie, maar ook als espresso staat hij zijn mannetje.

Smaakprofiel

Body: 3/5
Zuurgraad: 3/5
Balans: 5/5


Bekijk product