Costa Rica

​​Costa Rica (letterlijk Rijke Kust) dankt zijn naam aan Columbus. In 1502 werd hij verwelkomd door hiphop achtige types die rijk behangen waren met gouden sieraden. Columbus dacht ten onrechte dat het land grote hoeveelheden van het edelmetaal zou herbergen. Hoe anders liep het… uiteindelijk werd het “koffie” (ook wel het zwarte goud genoemd) dat uitgroeide tot een kostbaar exportproduct.

Costa Rica’s klimaat kent 2 seizoenen: april-juni met gematigde regenval tijdens de ontwikkeling van de koffiebes, en een droger seizoen vanaf juli dat samenvalt met de oogst.

Costa Rica produceert alleen arabica koffie (gewassen Arabica in de meeste gevallen). Dit soort koffie wordt geproduceerd in Zuid-Costa Rica, dat is aan de kust van de Stille Oceaan op een hoogte variërend van 1.200 tot 1.650 meter boven de zeespiegel. 40% van de totale koffieproductie afkomstig uit dit gebied. De kwaliteit is zeer goed. Costa Rica is de vijfde grootste koffie leverancier van het Amerikaanse continent en de negende in de wereld. Haar koffie export bedraagt ​​25% van alle uitgevoerde goederen.

Smaakprofiel

Body: 5/5
Zuurgraad: 5/5
Balans: 4/5


Bekijk product