Cuba Serrano Superior

De eerste koffieplantage verscheen in Cuba in 1748. Maar de groter teelt begon in 1789 door duizenden Franse koffieboeren die moesten ontsnappen aan de gewapende slavenopstand in Haïti. Deze boeren hadden een brede kennis over de landbouw en de verwerking in de materie van de koffie.

De Franse koffieboeren teelde koffie in de Sierra Maestra. De klimatologische toestand en de bodemsamenstelling waren ideaal voor een koffieplantage en liet een intensieve ontwikkeling voor de koffieteelt.

De Serrano groeit in vergelijking met de andere Caribische koffie relatief laag en krijgt daardoor een schone cup profiel. Dit delicate proces leidt tot een rijke kop koffie met een rijke en zacht aroma en herinnert aan een beetje honing noot en een relatief lage zuurgraad. De Cubaanse koffie wordt ook gewaardeerd voor zijn culturele en symbolische oorsprong. De Cubanen zijn dol op hun eigen koffie en laten u er graag van mee Proeven. Het is naast rum en sigaren hét exportproduct van hun eiland.

Karakteristieken

Botanic Variety: 100% Typica
Groeiende Hoogte: 1000m - 2000m
Vocht: 12,0% - 12,5%
Screen: 17 (95%)
Bloeitijd: december - mei
Gewas periode: juli – februar
Brandhoogte: medium/donker

Smaakprofiel

Body: 3/5
Zuurgraad: 2/5
Balans: 3/5


Bekijk product