RAJA Gayo

Deze koffie wordt natuurvriendelijk geproduceerd in Aceh in het noorden van Sumatra rond Lake Tawar. Deze streekt wordt ook wel het Gayo gebergte genoemd. Arabica koffie uit deze regio wordt verbouwd op een hoogte van 1100-1300 meter. Alle koffie wordt verbouwd door kleine boeren die ieder ongeveer een hectare plantage in bezit hebben waar ze tot 1000 kilo per jaar op produceren (hetgeen overeenkomt met ongeveer 700kg export kwaliteit). De Sumatra Mandheling Raja Gayo is een semi-washed koffie. Uitsluitend de rode, rijpe bessen worden met de hand geplukt wat resulteert in de beste kwaliteit qua smaak en aroma. Onmiddellijk na het plukken worden de bessen gepulpt en vervolgens gedroogd. Dit drogen vindt vaak plaats voor het huis van de boer op plastic zeilen. Verdere verwerking vindt uiteindelijk plaats bij de coöperaties.

Kenmerken

Processing Method: Handgeplukt, Semi-Washed
Hoogte: 1100 - 1600m
Roasting Intensity: Medium

Karakteristieken

De Sumatra Mandheling Raja Gayo staat bekend om zijn intense smaak, een pittige koffie met een volle, stevige body en een lage zuurgraad. Deze complexe koffie trakteert je op licht aardse tonen met hints van cacao en grapefruit. Een absolute aanrader voor mensen die van een pittig kopje koffie houden.

Smaakprofiel

Body: 5/5
Zuurgraad: 2/5
Balans: 2/5


Bekijk product